Gear
Now Reading
RAZER BLADE 15 DE ACUM CU SOLUȚII GRAFICE NVIDIA GEFORCE RTX
0

RAZER BLADE 15 DE ACUM CU SOLUȚII GRAFICE NVIDIA GEFORCE RTX

by Alexandru SerbanJanuary 9, 2019

Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat o nouă serie de laptopuri de gaming în cadrul familiei Razer Blade 15 Advanced Model. Noul update al gamei multiplu premiate, Razer Blade, crește performanțele grafice prin includerea noilor soluții grafice NVIDIA® GeForce RTX™ din seria 20.

Toate modelele au la bază cea de-a opta generație a procesoarelor Intel® Core™ i7-8750H cu 6 nuclee, 16GB de memorie dual-channel și 512 GB de spațiu de stocare ultrarapid de tip SSD. Noutatea este prezența camerei infraroșu, compatibilă cu tehnologia Windows Hello, care permite o autentificare ușoară și rapidă prin recunoaștere facială.

Modelul de bază al laptopului Razer Blade 15 va fi disponibil în continuare pentru gamerii care preferă mai mult spațiu de stocare și mai multe opțiuni de conectivitate. Modelul de bază folosește o soluție grafică NVIDIA GeForce GTX 1060 cu design Max-Q, având o carcasă de aluminiu compactă și prețuri pornind de la 1.599 de dolari.

GRAFICA REINVENTATĂ
Seria 20 a soluțiilor grafice NVIDIA GeForce RTX oferă cea mai bună experiență de gaming pe PC. Având la bază arhitectura de GPU NVIDIA Turing și platforma revoluționară RTX, noile procesoare grafice aduc laolaltă suportul pentru tehnologia de ray tracing în timp real, inteligența artificială și shadingul programabil. Noile Modele Avansate ale Razer Blade 15 vor fi disponibile în trei versiuni: RTX 2060 (6 GB GDDR6), RTX 2070 (8 GB GDDR6) și RTX 2080 (8 GB GDDR6). Cele două configurații de top vor folosi design-ul Max-Q pentru a asigura performanțe de top, dar și confort în timpul utilizării.

“Gamerii se așteaptă la cele mai bune performanțe când vine vorba de redarea grafică pe PC, iar procesoarele grafice din seria NVIDIA® GeForce RTX™ 20 combină performanța oferită de următoarea generație de shadere, tehnologia de ray tracing în timp real și folosirea inteligenței artificiale, estompând delimitarea dintre jocurile video și filme prin randările de calitate cinematografică,” a declarat Kaustubh Sanghani, General Manager al departamentului GeForce OEM în cadrul NVIDIA.  “Folosirea acestei tehnologii în laptopuri super compacte bazate pe principiile design-ului Max-Q, precum noul Razer Blade 15, le oferă utilizatorilor un nou nivel de performanță grafică găzduită de o platformă cu portabilitate sporită.”

EXPERIENȚĂ VIZUALĂ
Ecranul cu diagonală de 15.6 inci și rezoluție Full HD (1920 x 1080) are un refresh rate de 144 Hz și, în combinație cu performanțele procesoarelor grafice GeForce RTX seria 20, oferă experiențe vizuale de neegalat, ce acoperă 100% din gamutul de culori sRGB. Utilizatorii de aplicații creative care au nevoie de o rezoluție mai mare și un gamut de culori mai larg pot opta pentru ecrane 4K (3840 x 2160) cu funcționalitate tactilă și suport cromatic 100% al gamutului Adobe™ RGB.

Fiecare ecran de laptop este calibrat individual încă din faza de producție pentru a oferi cea mai bună acuratețe când vine vorba de redarea culorilor. Toate modelele dispun de o margine ultra subțire de doar 4.9mm care încadrează afișajul și de o cameră infraroșu nouă, compatibilă cu tehnologia Windows Hello, ce este plasată în partea superioară a ecranului și permite un proces de login ușor și securizat prin recunoaștere facială. Camera web cu rezoluție HD împreună cu microfonul dual-array reprezintă o soluție ideală pentru streaming, conferințe video și folosirea de asistenți vocali.

Razer a prezentat în cadrul CES două noi tehnologii inovatoare de afișaj, ce sunt luate în considerare pentru a fi incluse în Razer Blade 15 în viitor. Primul prototip de Blade 15 este echipat cu ecran de 15.6 inci cu rezoluție Full HD capabil de un refresh rate de 240 Hz pentru experiențe vizuale deosebit de fluide. Al doilea prototip de Blade 15 încorporează un ecran OLED cu rezoluție 4K și suport pentru tehnologia tactilă, oferind culori vii, nuanțe de negru pronunțate și o bună eficiență energetică.

PERFORMANȚĂ COMPACTĂ
Razer Blade 15 este la ora actuală cel mai mic laptop de gaming cu diagonala de 15.6 inci1, având dimensiuni reduse și o grosime de doar 0.70 inci pentru a oferi cea mai bună experiență de mobilitate.

Carcasa este prelucrată prin frezare CNC dintr-un singur bloc de aluminiu, pentru o rezistență ridicată și greutate redusă, iar finisajul negru anodizat are o rezistență deosebită la zgârieturi.

La dimensiuni atât de reduse, administrarea emisiei de căldură fără a sacrifica performanța este o adevărată provocare, dar folosirea tehnologiei bazate pe camere de vaporizare din Razer Blade 15 Advanced Model oferă performanțe superioare în comparație cu soluțiile de răcire clasice adoptate de majoritatea laptopurilor.

Dincolo de răcirea procesorului central și a celui grafic (CPU și GPU), lichidul de vaporizare sigilat în vacuum ajută la disiparea căldurii generate și de alte componente din laptop. Nanoparticulele ultra-subțiri împreună cu interfețele termice bazate pe grafit, împrumutate din domeniul serverelor, împiedică formarea punctelor de căldură pronunțată (hot spots) și facilitează transferul termic, în timp ce ventilatoarele silențioase de înaltă performanță împing aerul către radiatoarele duble cu elemenți de 0.1mm grosime. Astfel, căldura este direcționată rapid în afara carcasei, departe de utilizator.

MEMORIE MAI RAPIDĂ
Noua serie GeForce RTX 20 utilizează memorie GDDR6, cea mai rapidă memorie disponibilă. Pentru a se potrivi cu performanța crescută oferită de noile procesoare grafice și a face față aplicațiilor multitasking extreme, Razer echipează fiecare model Razer Blade 15 cu 16 GB de memorie DDR4-2667 MHz folosind tehnologia dual-channel. Utilizatorii care caută performanțe extreme pot profita de noile sloturi de memorie compatibile cu tehnologia Intel® XMP și suport pentru module cu frecvențe de până la 3200 MHz.

Configurațiile disponibile includ SSD-uri PCIe rapide cu o capacitate de până la 512 GB, cu posibilitatea de extensie până la 2 TB de stocare și 64 GB de memorie de sistem.

 

“Multiplu premiatul Razer Blade 15 este un dispozitiv ideal pentru procesoarele grafice NVIDIA Turing, inclusiv GeForce RTX 2080, oferind gamerilor noi niveluri ale experienței vizuale,” a declarat co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan. “Redarea vizuală fluidă și naturală este caracteristica principală a ecranului cu diagonala de 15.6 inci cu rezoluție Full HD și rată de refresh de 144Hz, care, combinat cu design-ul Max-Q, fac din acest laptop alegerea ideală pentru gamerii care călătoresc mult.”

Tastatura echipată cu tehnologiile anti-ghosting și Razer Chroma oferă 16.8 milioane de combinații de culoare pentru iluminarea individuală a fiecărei taste, personalizabile prin folosirea aplicației Razer Synapse 3. Noile opțiuni de administrare a consumului de energie, oferă posibilitatea de a extinde durata de funcționare asigurată de bateria încorporată cu capacitate de 80Wh sau, în mod alternativ, cea de a crește performanțele grafice. Sunetul este redat prin cele două boxe îmbunătățite pentru a reda un bass mai pronunțat și cu suport pentru tehnologia Dolby Atmos.

Un touchpad mare, realizat din sticlă, oferă acuratețe extremă, suport pentru gesturi și posibilitatea de click. Opțiunile de conectivitate permit conectarea a până la trei ecrane externe prin intermediul Mini DisplayPort, HDMI și Thunderbolt™ 3. Conectarea de periferice se poate realiza prin cele trei porturi USB 3.1, iar căștile se pot conecta și prin intrarea combo de 3.5mm.

GAMĂ VARIATĂ
Gama de laptopuri Razer Blade 15 oferă mai multe variante de performanță pornind de la modelele de bază cu soluții de stocare duală, rezoluție Full HD și refresh rate de 60 Hz echipate cu plăci grafice GeForce GTX 1060, până la noile modele avansate cu ecrane Full HD de 144 Hz bazate pe GeForce RTX 2080, ce utilizează design-ul Max-Q.

Razer va lansa și noi versiuni ale ediției speciale Mercury White, printre care se numără modelul bazat pe RTX 2060 (disponibil în mod exclusiv pe Razer.com și în oferta Best Buy) și cel echipat cu RTX 2070 cu design Max-Q (disponibil în mod exclusiv pe Razer.com).

Disponibilitate

Noile laptopuri de gaming Razer Blade 15 echipate cu GPU din seria NVIDIA GeForce RTX 20 pornesc de la prețul de 2.299 dolari și vor fi disponibile începând cu 29 ianuarie pe Razer.com și în oferta anumitor comercianți din SUA, Canada, Franța, Marea Britanie, Germania și China.

Modelul de bază al Razer Blade 15 echipat cu GPU NVIDIA GeForce GTX 1060 cu design Max-Q este disponibil la ora actuală la prețuri pornind de la 1.599 dolari pe Razer.com și în oferta altor comercianți.

Razer.com oferă de acum și planuri de asigurare RazerCare pentru toate laptopurile Razer Blade, cu servicii extinse pe o durată de trei ani, printre care se numără suport telefonic non-stop și reparații în cadrul centrelor de service autorizate de Razer, cu ridicare și livrare gratuită.

Pentru mai multe informații vizitați razer.com/blade.

 

Caracteristici ale laptopului de gaming RAZER BLADE 15

Specificațiile modelului avansat Razer Blade 15:

 • Procesor 8th Gen Intel® Core™ i7-8750H (6 nuclee/12 fire de execuție, frecvență de 2.2GHz/4.1GHz)
 • Opțiuni ecran:
  • 15.6 inci IPS Full HD (1920 x 1080) 144 Hz, mat, calibrare de culoare individuală
  • 15.6 inci IPS 4K (3840 x 2160) 60 Hz, tehnologie tactilă capacitativă, calibrare de culoare individuală
 • Opțiuni grafice:
  • NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 (6 GB GDDR6 VRAM)
  • NVIDIA® GeForce RTX™ 2070 cu design Max-Q (8 GB GDDR6 VRAM)
 • NVIDIA® GeForce RTX™ 2080 cu design Max-Q (8 GB GDDR6 VRAM)
 • Opțiuni soluții de stocare: Suport pentru SSD de până la 2TB
  • 256 GB SSD (M.2 NVMe PCIe 3.0 x4)
  • 512 GB SSD (M.2 NVMe PCIe 3.0 x4)
 • Memorie 16 GB Dual-Channel (DDR4, 2667 MHz), suport pentru maximum 64 GB, inclusiv module de memorie XMP
 • Windows® 10 (64-biți)
 • Intel® Wireless-AC 9560 (802.11a/b/g/n/ac) și Bluetooth 5
 • Thunderbolt™ 3 (USB-C)
 • 3 porturi USB 3.1 Gen 1 (USB-A)
 • Ieșire audio și video HDMI 2.0b
 • Mini Display Port 1.4
 • Tastatură cu tehnologie anti-ghosting și Razer Chroma™
 • Compatibil Razer Synapse 3
 • Boxe stereo încorporate orientate spre față
 • Intrare de 3.5mm combopentru căști/microfon
 • Cameră web încorporată cu modul infraroșu cu suport Windows Hello (1 MP/720)combinat cu microfon
 • Intel® Platform Trust Technology (Intel® PTT)
 • Adaptor de alimentare compact de 200 W/230 W
 • Baterie de 80 Wh lithium-ion polymer reîncărcabil, cu suport pentru tehnologia NVIDIA® Optimus™
 • 70 inci / 17.8 mm (Înălțime) x 13.98 inci / 355 mm (lungime) x 9.25 in. / 235 mm (lățime)
 • [GeForce RTX 2060] aproximativ 2.07 kg
 • [GeForce RTX 2070] aproximativ 2.10 kg
 • [GeForce RTX 2080] aproximativ 2.14 kg

 

Prețuri:
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2060/16GB/512GB – de la 2.299.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/256GB – de la 2.399.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB – de la 2.599.99 dolari
4K(Touch)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB* – de la 2.899.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2080/16GB/512GB – de la 2.999.99 dolari

Mercury Edition:
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2060/16GB/512GB* – de la 2.349.99 dolari
FHD(144Hz)/i7-8750H/RTX 2070/16GB/512GB* –  de la 2.649.99 dolari

*disponibil doar în anumite țări

About The Author
Alexandru Serban

Leave a Response