Gear
Articol curent
Asus ROG Claymore
0

La sfarsitul anului trecut, Asus ne-a adus o noua tastatura mecainca dedicata pasionatilor de gaming reusind sa ne surprinda si de aceasta data cu noile functionalitati aduse cat si cu designul care este demential. Pentru inceput Asus ROG Claymore este prima tastatura mecanica avand un numpad detasabil, iar pe langa aceasta, un mare plus adus tastaurii este acela ca vine si cu switch-uri Cherry MX Brown si o iluminare RGB pe un cadru metalic.

ASUS-ROG-Claymore-Review

Datorita posibilitatii detasarii numpad-ului, tastatura iti da ocazia sa-l muti atat in partea dreapta cat si in partea stanga a acesteia cu ajutorul unor pini care sunt acoperiti cu un capac de cauciuc. Dar o mica problema apare prin faptul ca numpad-ul se poate detasa foarte usor ceea ce in unele situatii, cum ar fi daca vrei sa ridici tastatura si nu esti atent se poate deconecta.

28_asus_rog_claymore_core

Iluminarea tastaturii este asemantoare cu modelel celor de la Corsair, switch-urile folosite dupa cum spuneam si mai sus sunt Cherry MX Brown fiind transparente astfel lumina se propaga atat in tasta cat si in lateralul acesteia. Tasta de volum este atasata de numpad, deci pentru cei care aleg varianta fara, va fi un minus, dar exista si o posibilitate folosind tastele F11 si F12 pentru reglarea volumului cat si F10 pentru a-l opri. In plus, cei care detin o placa de baza Asus, pot modifica turatiile ventilatoarelor direct din tastatura.

8ff834f9-b0b3-4df7-b51d-4ca1c338cb2f

 

Software-ul inca da batai de cap, eu personal neobservand nicio schimbare de cand am avut in teste modelul Horus, insa exista o posibilitate de sincronizare a luminii cu placa de baza care trebuie sa ofere suport pentru Aura Lighting. As dori sa ia sfaturile comunitatii in serios si sa il imbunatateasca.

asus_rog_claymore_11

Asus a pus foarte multa atentie la modul in care au ambalat tastura, aceasta venind acoperita intr-un burete mai dur, iar tastatura si numpad-ul au fost ambalate in doi saculeti separati, negrii dintr-un material catifelat care iti vin in ajutor cand vrei sa iei tastatura dupa tine. Un alt plus din partea mea este posibilitatea de a detasa cablul care conecteaza tastatura la calculator, fiind mai usor de impachetat pe timpul deplasarilor.

asus_rog_claymore_4

Switch-urile acestei tastaturi sunt in primul rand foarte silentioase comparativ cu modelul de tastatura pe care il folosesc si anume un Razer Chorma, iar iluminarea este putin diferita datorita switch-urilor transparente oferind lumina si in laterale. Cel putin eu nu am fost deranjat de acest aspect insa este posibil ca unele persoane sa fie deranjate pe timp de noapte, dar producatorii au implementat posibilitatea de a scadea intensitatea iluminarii.

asus_rog_claymore_1

In concluzie Asus ROG Claymore este una dintre cele mai bune si intresante tastaturi testate de mine. Din pacate nu este perfecta, cei de la Asus mai au de lucrat la unele aspecte precum software-ul sau atasarea numpad-ului printr-un alt sistem, insa daca nu misti tastatura de pe birou foarte des aceste probleme nu vor fi deranjante.

ASUS-ROG-Claymore-Gaming-Keyboard

GameXP recomanda cu caldura noul model de la Asus, desigur, daca sunteti dispusi sa dati suma de aproximativo 1350 de lei aceasta fiind pentru modelul in care este inclus numpad-ul , iar cea core este de 870 de lei in magazinele de specialitate.

Despre Autor
Alexandru Serban
Comentarii

Lasa un raspuns